Så var der fastelavn - og meget mere

Mellemtrinnet afholdt fastelavn på skolen mandag d.27.2. Det var første gang at hele mellemtrinnet afholdt et fastelavnsarrangement i fællesskab, og det bliver helt sikkert ikke det sidste. Der var mannequinopvisning med alle udklædningerne, konkurrencer og massevis af tønder, der kunne slås på. Man kunne prøve springbrætstønden, svævebanetønden, skyde på hockeytønden, balancetønden eller forhindringsbanetønden - og så selvfølgelig den almindelige tønde. næsten alle elever og lærere var udklædte, og de havde gjort meget ud af det.  Se en stemningsvideo HER

8.klasse på Teknisk Skole

I slut februar gik 8.a i skole på TEC, en erhvervsskole på Frederiksberg i 2 uger.
Forløbet hed "Drømmen" og klassen skulle på to uger designe deres drømmebolig, bygge en model i pap og til sidst bygge et hjørne af deres hus i 1:1 målestoksforhold i ægte materialer.
Det var en fantastisk oplevelse. Klassen fik lov at fordybe sig i et håndværksmæssigt projekt, hvor målestoksforhold og ordrige beskrivelser pludselig hang sammen med det, de lavede med hænderne.
Vi tager gerne på TEC igen!

En challenge på mellemtrinnet!

Mellemtrinnet på Ålholm Skole har haft fokus på de sociale medier og generel adfærd på nettet. Det blev gjort ved en hel dags arbejde med diskussioner på tværs af klassetrin og dilemmaer, som blev diskuteret til bunds. Alle kendte godt medierne, men alle var måske ikke klar over de konsekvenser et "like" eller "dislike" kunne have. Hvad var smart og hvad var ikke smart at lægge op, og hvilke ting skulle man være opmærksom på, når det drejede sig om digital adfærd. Det hele mundede ud i en kæmpe fælles mannequin-challenge for hele mellemtrinnet,  - 130 børn plus voksne.

Se den HER

Blandede billeder fra skoleåret