Hele udskolingen på faglig camp

Der er næsten tomt på Ålholm Skole i disse dage. Hele udskolingen er nemlig af sted på noget, de kalder faglig camp. De skal ud og arbejde med fagene i naturen og bevæge sig. Det gør de fra kl. 8.00 om morgenen til 21.00 om aftenen. Og der er fuld knald på. Der skal løbes og arbejdes og læses og arbejdes med grammatik, have fingrene i naturen og knokle noget mere. Det er første gang, at skolen laver sådan et arrangement for udskolingen, og vi glæder os til at høre mere, når de kommer hjem.

Grafitti på Ålholm Skole

 - men de må gerne, for det er sammen med lærerne

I ugerne inden efterårsferien var der flex-uger på Ålholm Skole, hvor de traditionelle skemaer og klasser blev brudt op, og så blev der arbejdet med forskellige emner på en anden måde, der åbnede op for fordybelse og andre måder at se verden på. Indskolingen arbejdede med krop og sundhed, udskolingen var bl.a. på faglig camp, og mellemtrinnet arbejdede med kunst og grafitti. Der var ture rundt i byen for at studere fænomenet, der blev diskuteret og så sluttede det af med at man skabte sit eget kunstværk. Torsdag d.8.10 var der fernisering, hvor eleverne egen grafittikunst kunne besigtiges.

3.klasserne på lejrskole

I ugen efter efterårsferien var skolens 3 tredieklasser på lejrskole sammen. De tog til Nora Mortensens Minde, en koloni som ligger tæt på Liseleje og Tisvildeleje. Det var en fantastisk tur. 60 børn af sted på en gang, og så skulle der leges og opleves en hel masse. Området rundt om kolonien bød på et væld af muligheder med boldbane og bålplads, og for de elever, der kunne lide huler og klatretræer, var stedet et mekka. Der var gang i den hele dagen med forskellige lege og et enkelt bål. Faktisk var der så meget aktivitet om dagen, at den planlagte aften-seance med lommelygter og gys måtte lægges på hylden og erstattes med godnathistorie og putning. Det var en helt fantastisk tur!

Se en lille introduktion til Ålholm Skole